• Instituut
 • Mini-conferentie: Digitale transformatie en SmarT organiseren

Mini-conferentie: Digitale transformatie en SmarT organiseren

 • 28-11-2019
 • 29-11-2019
 • 2 sessions
 • 28-11-2019, 18:00 21:00 (UTC+01:00)
 • 29-11-2019, 09:00 17:00 (UTC+01:00)
 • Huize Bergen, Vught

Registration

(depends on selected options)

Base fee:
 • Aanmelden voor mini-conferentie 'Digitale transformatie en SmarT organiseren'.

  Voor de code neem je contact op met Ana-Maria Cocean
 • Deelname aan Mini-conferentie 'Digitale transformatie en SmarT organiseren'
 • Deelname aan Mini-conferentie 'Digitale transformatie en SmarT organiseren'.

  Let op: log eerst in om je te registreren voor het evenement als USI-lid.

Donderdagavond 28 en vrijdag 29 november organiseren USI-leden een mini-conferentie rondom het thema Digitale transformatie en SmarT organiseren.

Op donderdagavond licht Irene Sinteur haar promotieonderzoek toe over macht in organisaties en zelfsturende teams. Zelfsturing heeft effect op machtsverhoudingen. Wat werkt positief wat remt? Aan de hand van casestudy’s krijgen we daar meer inzicht in.

De vrijdag zal ingaan over het dieper ingrijpen van digitalisering in organisaties. Wat betekent die IT dominantie voor organisaties? Wat houdt het in voor haar medewerkers en haar klanten? Hoe grijpt het in op de kwaliteit van het werk en de coördinatie? Kunstmatige intelligentie en Big Data nemen nu het witte boordenwerk over. Wordt een bank wellicht een ICT-bedrijf met een bankvergunning? 

Aanmelden kan tot en met 10 november! Bij vragen, neem contact op met Lieke Wijnbergen (info@ulbodesitterkennisinstituut.nl). 

NB: USI-leden dienen vóór aanmelding in te loggen met hun e-mailadres en wachtwoord. Indien je je wachtwoord vergeten ben, volg dan de procedure om een nieuw wachtwoord aan te vragen. Aub geen nieuw account aanmaken: alle USI-leden hebben een leden-account. 

Programma

Donderdag 28 november: De rol van macht in zelfsturende teams

 18.00 uur  Diner 
 19.00 uur  De rol van macht in zelfsturende teams door Irene Sinteur

Irene Sinteur is zelfstandig adviseur en coach gespecialiseerd in zelfsturing. Oorspronkelijk werkte zij in de IT. Naast haar werk studeerde zij Sociologie. Voor haar doctoraal scriptie deed zij onderzoek naar de balans tussen sturing en zelfsturing. Voor die scriptie ontving zij in 2002 de Scriptieprijs Sociologie van de Universiteit van Amsterdam. Na de studie Sociologie werkte zij jarenlang als IT projectmanager en interim manager. Sinds 2013 richt zij zich volledig op het adviseren en coachen van organisaties en hun leden bij het vergroten van hun zelfsturend vermogen. In 2018 promoveerde zij aan de Universiteit van Amsterdam op haar onderzoek naar de rol van macht in zelfsturing en empowerment.

Vrijdag 29 november: Digitale transformatie en SmarT organiseren

Reeds enkele malen hebben we gesproken over de digitale transformatie. Zo hebben we in Leiden uitgebreid de voor- en nadelen besproken (zie samenvatting Global conference Network for SmarT Organizations Leiden). Deze keer willen specifieker worden over de vraag wat betekent de digitale transformatie voor organisatie en werk en vice versa. We bespreken dit aan de hand van input uit diverse sectoren.

 8.30 uur  Inloop
 9.00 uur   Inleiding door Pierre van Amelsvoort

Pierre van Amelsfoort zal in de inleiding het vraagstuk van digitale transformatie in samenhang tot organisatie en werk toelichten.

 9.30 uur   Inleiding door IBM
 11.00 uur  Digitalisering in de zorg door Marc de Barse

Ruud Nijhuis werkt voor IBM als businesss consultant in de financiële sector. Hij heeft veel klanten geholpen met het implementeren van wet- en regelgeving, zoals de AVG, Solvency II voor verzekeraars en anti-witwas-regelgeving voor banken. Daarnaast heeft hij veel data-gedreven projecten gedaan en klanten geholpen om hun gegevenshuishouding op orde te krijgen. Ruud is opgeleid als cognitiewetenschapper en heeft vanuit die achtergrond ook veel klanten geholpen om inzicht te krijgen in de mogelijkheden van AI voor hun organisatie en ook in de mogelijke gevolgen daarvan. Tijdens de conferentie zal Ruud toelichten wat IBM doet op het gebied van AI en de mogelijkheden van AI vertalen naar de gevolgen voor organisaties en mensen.

Marc de Barse komt van zorggroep 's Heeren Loo, waar hij van 2011 tot mei 2019 werkte als CIO / Directeur Informatie & Organisatie. Hij heeft een passie voor het toepassen van IT en technologie binnen organisaties die aan verandering onderhevig zijn. Vooral als digitalisering een essentiële rol speelt in die veranderingen. Ook in de zorg krijgt ICT en digitalisering een grotere plaats in het werk en de organisatie. Dat betekent ook iets voor de medewerkers. Van de werkvloer tot en met de topbestuurder. Marc neemt ons mee hoe de ’s Heeren Loo groep dat heeft aangepakt.​

 12.30 uur  Lunch
 13.30 uur  Digitalisering in de bancaire sector door Marcel van Hal

De ING heeft veel geïnvesteerd in ICT en is er in hoge mate afhankelijk van. Zo veel zelfs dat sommige vinden dat ING een ICT bedrijf met een bankvergunning is geworden. Dat is natuurlijk niet zo. Marcel zal ons vertellen wat de toenemende impact is van digitalisering. Marcel van Hal is IT Lead bij ING. Hij heeft Informatica gestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam. Al in 1993 publiceerde hij samen met Edwin Velzel een artikel in Informatie over de noodzaak van incrementeel en iteratief ontwikkelen (‘Succesvol automatiseren door anticipatie op onzekerheid’). Sinds 2011 is hij actief betrokken bij de agile transitie van ING Wholesale Banking.

 15.00 uur  Samenvatting en conclusie
 16.00 uur   Afronding en informeel samenzijn

Copyright Coöperatief Ulbo de Sitter Kennisinstituut U.A, Boxtel. Privacybeleid Ulbo de Sitter Kennisinstituut

Powered by Wild Apricot Membership Software