Op de agenda:

  • 16-04-2019
  • 15:00 - 18:30
  • Gemeente Amsterdam

  Een nieuw jaar met nieuwe kansen om gezamenlijk een boost te geven aan de EODF Benelux themabijeenkomsten. Daarom via deze weg een uitnodiging om elkaar wederom te ontmoeten, gehost door Gemeente Amsterdam.

  We worden ondergedompeld in de werking van de overheid en, met name, de beweging die gaande is om het bureaucratiemodel te kantelen, terwijl er tegelijkertijd rekening gehouden moet worden met de politieke context. De centrale vraag die gastheren Anton van der Vloet en Frank van Erkel poneren, is: welke organisatievorm(en) past hierbij?

  Deelname is gratis! Meld je hier aan vóór 9 april en bekijk hier de site voor meer informatie.

  • 09-05-2019
  • 18:00
  • Kloosterhotel ZIN, Vught

  Op donderdag 9 mei vindt de algemene ledenvergadering van USI plaats in het Kloosterhotel ZIN in Vught. De agenda volgt nog.

  Registratie is mogelijk, via het evenement voor de conferentie 'Integrated Care' de dag erna. Je kunt hier ook de optie 'Enkel ALV met diner' of 'Enkel ALV kiezen. 

  • 10-05-2019
  • 09:30 - 17:00
  • Kloosterhotel ZIN, Vught
  Register

  Vrijdag 10 mei vindt er voor USI-leden een miniconferentie plaats in Vught. Registratie voor zowel de ALV als de conferentie is nu mogelijk! Zie het registratieformulier voor de beschikbare opties. Bij vragen over de conferentie kunt u mailen naar peggy@verschilmakers.nu.

  Integrated Care

  In de praktijk van de zorg ontstaan op allerlei gebieden initiatieven voor het ontwikkelen van organisatorische netwerken. Bijvoorbeeld voor het leveren van lokaal gerichte jeugdzorg, het betaalbaar houden van geestelijke gezondheidszorg en het coördineren tussen eerste en tweedelijns zorgverleners. Vaak gaan deze ontwikkelingen gepaard met nieuwe toepassingen op het gebied van ICT. Naar aanleiding van de aanstaande publicatie van het boek Designing Integrated Care Ecosystems richt deze mini-conferentie zich op het fenomeen ‘ecosystemen’ en organisatorische netwerken in de zorg. Na een introductie door Ezra Dessers, mede initiatiefnemer van het boek, een lezing van René ten Bos, Denker des Vaderlands, zullen verschillende sprekers door middel praktijk cases ingaan op dit fenomeen. Ook gaan we door middel van werksessies in op de volgende vragen: op welke wijze kan het socio-technisch begrippenkader uitkomst bieden om 1) de structurele problematiek van deze netwerken te begrijpen en 2) op welke wijzen kunnen we het socio-technische gedachtengoed inzetten om een organisatiecontext te creëren die zowel het maken van zorgnetwerken als het werken in deze netwerken faciliteert? 3) welke rol spelen nieuwe ontwikkelingen op het gebied van informatietechnologie de ontwikkeling en verbetering van deze netwerken?

  Het programma van deze miniconferentie er als volgt uit:

  9:30 – 11:00

  Introductie door Ezra Dessers, editor van het boek ‘Designing Integrated care Ecosystems en Universitair Docent aan de Universiteit Leuven.

  Lezing door René ten Bos, Denker des Vaderlands en hoogleraar filosofie aan de Radboud Universiteit. Hij zal de recente ontwikkelingen in de zorg aan een constructief kritisch perspectief onderwerpen.

  11:00 -12:30

  Presentaties van vier cases

  Spreker 1 Sandra de Loos, Robuust, proeftuin Ruwaard

  Spreker 2 Chris Sels, Prepared mind, GGZ netwerken

  12:30 – 13:30

  Lunch

  13:30 – 14:00

  Vervolg cases

  Spreker 3 Steven Dhondt, TNO, informatie/bitcoin technologie

  Spreker 4 Peggy Goris, Verschilmakers, eerstelijnplus zorg

  14.00 – 16.00

  Start workshops –twee ronden van parallelle workshops

  (elk 1 uur)

  16:00-16:30

  Plenaire afsluiting door Ezra en Peggy

  16:30 - 1700

  Borrel


  • 10-09-2019
  • 13-09-2019
  • Los Angeles

  Van 10-13 september organiseert STS Roundtable de conferentie Global Network for SMART Organization Design met het thema "Organize to thrive - in the digital era". 

  Je kunt je nu aanmelden via de website van STS Roundtable! Bezoek hun site ook voor meer informatie over het evenement.

Copyright Coöperatief Ulbo de Sitter Kennisinstituut U.A, Boxtel. Privacybeleid Ulbo de Sitter Kennisinstituut

Powered by Wild Apricot Membership Software